FAQ - Vanliga frågor och svar

VI PÅ BRINNER FOR GOD SERVICE!

På denna sida hittar du svar på vanliga frågor.
Du kan när som helst höra av dig om du behöver mer information om våra produkter!

Allmänna frågor och svar.

Regelverket för medicintekniska produkter är baserat på EU-direktiv. Direktivens regler och krav är införlivade med den svenska lagstiftningen genom lagen om medicintekniska produkter och föreskrifter utfärdade av Läkemedelsverket.

Om du vill veta mer om Medicintekniska Produkter (MDD) klicka gärna på följande länk: https://lakemedelsverket.se/malgrupp/Foretag/Medicinteknik/Regelverket/

Batterifordon i Malmö levererar din nya skoter personligen hem till dig i hela Skåne.

Vi har de olika modellerna hemma för omgående leverans (med reservation för att modellen kan vara tillfälligt slut på vårt huvudlager i Västerås). Normalt 2-5 arbetsdagar efter beställning. Batterifordon kontaktar dig 2-3 dagar före leveransdag och kommer överens med dig om dag och tid för leveransen av din nya promenadskoter.

Nej, din promenadskoter kommer helt körklar med uppladdade batterier klar att köra.

Nej vi på Batterifordon ombesörjer allt sådant vid leverans.

Nej, din promenadskoter klassificeras som cykel enligt Svensk Författningssamling SFS 2001:559 3:stycket. Det betyder att det inte krävs någon form av körutbildning, läkarintyg eller lämplighetsintyg.

Den betraktas som cykel och får då framföras på vägbana och cykelbanor med en maxhastighet av 15-20 km/h.

Detta är våra kunders trygghet! Batterifordon levererar alltid alla promenadskoters till kundens hemadress. Vi avsätter all den tid som behövs för att i lugn och ro gå igenom alla saker på din nya maskin. Vi kör dessutom i de miljöer som maskinen skall användas, så båda parter ser att det fungerar.

Vi på Batterifordon har mer än 10 års erfarenhet av olika situationer så vi kan bedöma det! Och givetvis kommer inte vi att kräva att en kund skall tvingas köpa något han/hon inte klarar av att hantera. Det är Batterifordons styrka! Då packar vi in maskinen och kör hem igen.

Givetvis finns denna möjlighet hos Batterifordon. Vi har ett showroom på Branteviksgatan 4 i Malmö. Där får våra kunder möjlighet att provköra i en stor parkanläggning eller på mindre gång- och cykelbanor i trafikfritt område. Vi erbjuder även alternativet att provköra i din hemmiljö (se provkör hemma) om du hellre vill det (gäller Skåne).

Det ingår i Batterifordons Trygghetspaket. Vi gör ingen affär förrän vi är överens om att du som kund känner dig trygg med din promenadskoter och att den uppfyller de krav och funktioner vi utlovat. Vi erbjuder betalningsalternativen alternativen Faktura 10 dagar netto (mot fakturakostnad), avbetalning, Swish, kort eller kontant.

Då din promenadskoter betraktas som cykel skall den ingå i din hemförsäkring. Hör dock först med ditt försäkringsbolag vilka regler som gäller hos dem.  Kom ihåg att uppge utrustningens serienummer.

Sevice och underhållsfrågor

Alla våra modeller är från början utrustade med smartladdare, alltså ingen extra kostnad! Du laddar maskinen efter körning och avbryter laddningen när det är tid att använda din promenadskoter. Enkel och tryggt! Alltid fulladdad och körklar.

Batterierna är skyddade i en behållare och är placerade under stolen. De är enkla att byta när det behövs. Batterierna är blybatterier, ofta av typen AGM och helt underhållsfria (ingen påfyllnad av syror eller dylikt). Promenadskotern mår bäst av att förvaras inomhus. Batterier är alltid känsliga för kyla, detta medför att det är svårare att ladda ett kallt batteri och livslängden blir betydligt längre när det laddas i inomhusmiljö.

Kyla och snömodd, däcktryck (se modellens handbok), brukarens vikt, konditionen på batterierna. miljön, långa backar och /eller lösgrus är de kanske viktigaste orsakerna till hur långt man kan köra på en laddning.

Batterifordon ger ett års produktgaranti på promenadskoters. Vi kan erbjuda upp till tre års garanti genom vårt serviceavtal (se service / garantibok). För garantiarbete som utförs på hemadress utgår en framkörningsavgift på 450:- inom Skåne.

Endast driftunderhåll såsom laddning och kontroll av lufttryck samt hålla utrustningen ren enligt servicemanualen som medföljer din promenadskoter. Kontakta alltid Batterifordon om det uppkommer frågor om driftstörningar.

Batterifordon har en hel del på lager i Malmö. Skulle det vara så att vi inte har det hemma finns alla reservdelar på vårt huvudlager i Västerås.

VÅRA PRODUKTER OCH TJÄNSTER

Olle Olsson-bolagen och Dealy har huvudkontor i Uppsala och lager för fordon och reservdelar i Västerås. Olle Olsson-bolagens företagsgrupp har varit verksamma som generalagenter i Sverige för en lång rad fordon ända sedan 1964. Det är ett tryggt och stabilt företag som nu samarbetar med försäljningsorganisationen Batterifordon AB i Skåne.

våra produkter

SW 3100

En promenadskoter för längre turer med inbyggd laddare.

MDD

HS 328

En promenadskoter som verkligen är kompakt och mångsidig.

MDD

HS 520

En allsidig och stadig mellanstor promenadskoter.

MDD

HS 828

En promenadskoter för tuffa tag och lite svårare terräng.