FAQ

vanliga frågor och svar

vi på brinner för god service!

På denna sidan kan du hitta svar på vanliga frågor.
Du kan närsomhelst höra av dig om du behöver förtydligande information om våra produkter!

vi på brinner för god service!

vi på

brinner för god service!

På denna sidan kan du hitta svar på vanliga frågor.

Du kan närsomhelst höra av dig om du behöver förtydligande information om våra produkter!

kontakta oss gärna!

Skicka oss ett meddelande, slå oss en signal eller fyll i formuläret genom att klicka på knappen "KONTAKTA OSS" om du undrar något. Vi är här för att hjälpa dig!

 ”… nu skriver vi 2019 och då jag upplever att när det gäller att ge god service till människor finns det mycket att önska – det vill jag ändra på. Nu är det dags för god service igen!”

Ingvar Andersson
BATTERIFORDON AB

frågor och svar

FAQ

Allmänna frågor och svar.

Regelverket för medicintekniska produkter är baserat på EU-direktiv. Direktivens regler och krav är införlivade med den svenska lagstiftningen genom lagen om medicintekniska produkter och föreskrifter utfärdade av Läkemedelsverket.

Om du vill veta mer om Medicintekniska Produkter (MDD) klicka gärna på följande länk: https://lakemedelsverket.se/malgrupp/Foretag/Medicinteknik/Regelverket/

Batterifordon i Malmö levererar din nya skoter personligen hem till dig i hela Skåne.

Vi har de olika modellerna hemma för omgående leverans (Reservation för att modellen är tillfälligt slut på vårt huvudlager i Västerås). Normalt 2-5 arbetsdagar efter beställning. Batterifordon kontaktar dig 2-3 dagar för leveransdag och tid av din nya Promenadskoter.

Nej din Promenadskoter kommer helt körklar med uppladdade batterier klar att köra.

Nej vi på Batterifordon ombesörjer allt sådant vid leverans.

Nej din Promenadskoter klassificeras som  cykel enligt Svensk Författnings Samling SFS 2001:559 3:stycketet. Det betyder att det inte krävs någon form av körutbildning, läkarintyg eller lämplighetsintyg.

Den betraktas som cykel och får då framföras på vägbana och cykelbanor Med en Maxhastighet av 15-20 Km.

Detta är våra kunders trygghet! Batterifordon leverera alltid alla Promenadskoter på kundens hemadress. Vi avsätter all den tid som behövs, för att i lugn och ro gå igenom alla saker på din nya utrustning. Vi kör i de miljöer som maskinen skall användas, så båda parter ser att det fungerar.

Vi på Batterifordon har mer en 10 års erfarenhet av olika situationer så vi kan bedöma det! Och givetvis kommer inte vi att kräva att en kund skall tvingas köpa något den inte klarar av att hantera. Det är Batterifordons styrka! Då packar vi in maskinen och kör hem igen.

Givetvis finns denna möjlighet hos Batterifordon. Vi har Showroom på Branteviksgatan 4 i Malmö. Där har kunden möjlighet att provköra i en stor parkanläggning eller på mindre gång och cykelbanor i trafikfritt område. Vi har ju givetvis ett alternativ provkör i din hemmiljö (se provkör hemma).

Det ingår i Batterifordons Trygghetspaket. Vi gör ingen affär fören vi på din hemadress är överens att du som kund känner dig trygg med din Promenadskoter. Att den uppfyller de krav och funktioner vi utlovat. Då finns alternativen Faktura 10 dagar netto (mot fakturakostnad), avbetalning, Swish , kort eller kontant.

Då din Promenadskoter betraktas som cykel skall den ingå i din hemförsäkring. Men meddela alltid ditt försäkringsbolag och uppge utrustningens serienummer. Men det är alltid bra att undersöka före köp.

Sevice och underhållsfrågor

Alla våra modeller är från början utrustade med smartladdare, alltså ingen extra kostnad! Du laddar maskinen efterkörning och avbryter laddningen när det är tid att använda din promenadskoter. Enkel och tryckt! Alltid fulladdad och körklar.

Batterierna är skyddade i en behållare. Batterierna är placerade under stolen och är enkla att byta när det behövs. Batterierna är Blybatterier ofta AGM typ helt och helt underhållsfria (ingen påfyllnad av syror eller dylikt) Promenadskotern mår bäst av att vistas inomhus. Batterier är alltid känsliga för kyla, detta medför att det är svårare att ladda ett kallt batteri och livslängden blir betydligt längre när det laddas i innemiljö.

Kyla och snömodd, däcktryck (Se modellens handbok), brukarens vikt, konditionen på batterierna. miljön långa backar, lösgrus är de kanske viktigaste orsakerna till hur långt man kan köra på en laddning.

Promenadskoter har ett års produktgaranti. Men vi på Batterifordon kan erbjuda upp till tre års garanti genom vårt serviceavtal. (Se service / Garantibok).Garantiarbete som utförs på hemadress utgår en framkörningsavgift på 450:- inom Skåne.

Endast driftunderhåll såsom laddning och kontroll av lufttryck samt hålla utrustningen ren enligt service manualen som följer med din Promenadskoter. Kontakta alltid Batterifordon om det uppkommer frågor om driftstörningar.

Batterifordon har en hel del hemma. Alla reservdelar finns på vårt hudlager i Västerås inom Olle Olsson gruppen med huvudkontor i Uppsala.

TRYGG OCH STABIL GENERALAGENT

Olle Ollson Bolagen och Dealy har huvudkontor i Uppsala och lager för fordonoch reservdelar i Västerås. Olle Olsson Bolagens företagsgrupp har varit verksamma som generalagenter i Sverige för en lång rad fordon ända sedan 1964. Det är ett tryggt och stabilt företag som nu samarbetar med försäljningsorganisationen Batterifordon AB i Skåne.

våra produkter

SW 3100

En promenadskoter för längre turer med inbyggd laddare.

MDD

HS 328

En promenadskoter som verkligen är kompakt och mångsidig.

MDD

HS 520

En allsidigt och stadig mellanstor promenadskoter.

MDD

HS 828

En promenadskoter för tuffa tag och lite svårare terräng.